I denne guiden skal vi gå igjennom hvordan du, som installatør, kan sette opp stemmestyring med Google Home for ditt i3 Lite prosjekt.

Stemmestyring av i3 Lite prosjekter er også tilgjengelig for Apple HomeKit (Siri) og Amazon Echo (Alexa).

Forberedelser

Denne guiden forutsetter at du allerede har satt opp din Google Home enhet ved å følge instruksjonene som følger med produktet.

For å komme i gang med stemmestyring må vi først ha et prosjekt å styre.

Om du ikke vet hvordan du oppretter et prosjekt anbefaler vi deg først å lese noen av våre andre guider på denne siden og deretter komme tilbake hit når du har satt opp et lite prosjekt.

For denne guiden setter jeg opp et lite prosjekt som kun styrer to kanaler på en HDL DMX modul. Jeg har også satt opp en i3 Lite Server og aktivert den i prosjektet mitt. Serveren min står i "Local mode", men kan like gjerne være konfigurert for fjernstyring om det er ønskelig.

Legg til Google Home modulen

1. Sørg for at prosjektet ditt er klart og last det opp i skyen ved å bruke "Make public" knappen på forsiden.
  2. Gå til http://www.iridiummobile.net/my-account/services/ (sørg for at du er logget inn på din iRidium-konto).
  3. Velg prosjektet ditt fra listen.
  4. Kopier din hemmelige kode (Secret key).
  5. Gå tilbake til i3 Lite konfigurasjonen og åpne "Devices"-siden.
  6. Legg til en ny enhet ved å trykke på pluss-ikonet på toppen av skjermen, og velg deretter "Manually from store".
  7. Bruk søkefunksjonen øverst i høyre hjørne for å søke etter "Google" og trykk deretter "Add" på modulen som heter "Gate for Google Home".
  8. Høyreklikk i feltet "Security key" for å lime inn koden du kopierte i steg 4. Trykk "Add" når du er ferdig.
  9. Trykk på "Google Home"-subdevicen for å åpne innstillingene for denne.
  10. Trykk på tannhjulet øverst i høyre hjørne.
  11. Velg "Device" og marker deretter alle enhetene du ønsker å kunne styre med stemmekommandoer. Merk deg at navnene du ser i denne listen også er navnene din Google Home vil gjenkjenne enheten etter. Trykk "Done" når du er ferdig.
  12. Gå tilbake til forsiden til prosjektet og trykk "Make public" igjen for å synkronisere prosjektet med serveren.

Koble Google Home mot i3 Lite prosjektet

1. Åpne Google Home applikasjonen på din telefon og åpne menyen på venstre side. Velg "Home control" fra menyen.
  2. Trykk på pluss-ikonet nederst i høyre hjørne for å koble til en ny enhet.
  3. Bla ned til og trykk på "i3 Control" for å koble til denne tjenesten.
  4. Velg prosjektet ditt fra listen over prosjekter øverst på siden og trykk deretter "Link project with Google".
  5. Etter et lite minutt vil "i3 Control" dukke opp på "Home control"-siden din. Det kan hende du må oppdatere siden et par ganger før den dukker opp. Gå til "Rooms"-siden for å definere rommene for enhetene du la til.
  6. Trykk på de forskjellige enhetene for å velge hvilket rom de hører til. Trykk "Done" når du er ferdig.
  7. Vent til veiviseren er ferdig.

Gratulerer! Du har nå fullført oppsettet av Google Home stemmestyring for i3 Lite. Prøv ut stemmestyringen din ved å spørre Google Home enheten din om å manipulere lyset:

• "Hey Google, turn off Office cold"
  • "Okay Google, set Office warm to 50%"