I denne guiden skal vi gå igjennom hvordan du aktiverer en server-scene (makro) fra et fysisk HDL veggpanel.

Hva er en HDL Virtual Device?

En "HDL Virtual Device" er en programvare-modul i i3 Lite. Den simulerer en HDL enhet på nettverket ditt slik at fysiske HDL komponenter kan kommunisere med i3 Lite prosjektet ditt. Ved å bruke en HDL Virtual Device kan vi ta imot scene-kommandoer fra for eksempel et veggpanel og bruke disse kommandoene som utløsere for regler (rutiner) som vi har opprettet på i3 Lite serveren vår.

Fordelen med å gjøre det på denne måten er at sluttbrukeren på enkelt vis, når som helst, kan gå inn og endre på scenene sine i i3 Lite appen og på den måten også endre scenene i veggpanelet.

MERKNAD: Det kreves spesielle tillatelser for å kunne endre eller opprette dine egne makroer, rutiner og timeplaner. Dersom du ikke ser menyvalgene for disse funksjonene må du kontakte installatøren din.

Legg til en HDL Virtual Device

1. Begynn med å åpne konfigurasjonen til prosjektet ditt og gå inn på "Devices"-siden.
  2. Trykk på Pluss-ikonet for å legge til en ny enhet og velg deretter "Manually from store".
  3. Søk etter "HDL Virtual Device" og trykk "ADD" under modulen fra søkeresultatene.
  4. Fyll ut feltene "SubnetID" og "DeviceID" med en ID som ikke er i bruk ellers i systemet. Dette er en virtuell enhet, så den trenger sin egen, unike Device ID. Trykk "Add" for å bekrefte.
    MERKNAD: Du må programmere en av knappene på veggpanelet ditt til å sende en scene-kommando til denne enheten.
    I mitt eksempel har jeg programmert en knapp til å skru på Area 1, Scene 1Device 1-99.

5. Trykk på pluss-ikonet øverst i høyre hjørne for å legge til en ny virtuell kanal.
  6. Fyll ut feltene i vinduet som dukker opp. La "Type" være "Scene". Feltet "Options" tilsvarer Area i HDL programmeringen. Trykk "Done" for å bekrefte.

Opprett en rutine for den virtuelle enheten

1. Gå tilbake til konfigurasjonsmenyen og gå deretter inn på "Routines"-siden.
  2. Trykk på pluss-ikonet for å opprette en ny rutine.
  3. Velg "For server" for å opprette en server-regel. Les mer om forskjellen på server og lokale rutiner her.
  4. Gi rutinen et navn og trykk deretter "OK" for å bekrefte.
  5. Trykk "Add event" under WHEN-gruppen for å sette opp en utløser.
  6. Velg "Device" som Event type.
  7. Velg den virtuelle kanalen du opprettet tidligere.
  8. Velg "Activate" i neste vindu.
  9. Skriv inn scene-nummeret og trykk deretter "Done" for å fullføre.
  10. Fyll ut resten av rutinen slik du selv ønsker (se vår rutine-guide).
    MERKNAD: For å lage en "AV"-versjon av samme rutine, gjentar du denne prosessen men endrer scene-nummeret til 0.

11. Gå tilbake til hovedsiden for prosjektet ditt og synkroniser endringene du har gjort med serveren din.

Gratulerer! Du har nå bundet et HDL veggpanel til en i3 Lite rutine. Fordi veggpanelet er programmert til å sende en scene-kommando til den virtuelle enheten betyr det at installatør eller sluttkunde, på enkelt vis, vil kunne endre på rutinen og veggpanelet vil alltid utføre de gitte kommandoene. På denne måten slipper du å måtte endre scenen fra HDL programvaren.