I noen tilfeller vil ikke internett-leverandører gi deg en fast, ekstern IP-adresse. Dette er et krav for at i3 Lite skal fungere utenfor ditt lokale nettverk, siden endringer i boligens IP-adresse vil føre til at appen ikke lenger er i stand til å kontakte serveren. For å komme oss rundt dette kan vi ta i bruk en Dynamisk DNS (DDNS). En DDNS er en tjeneste som gir deg et domenenavn, på samme måte som en nettside og som vil sørge for at dette navnet alltid peker på din nåværende IP-adresse. Om din eksterne IP-adresse skulle endre seg (ved omstart av ruter, strømbrudd eller annet) vil DDNS tjenesten oppdage dette og oppdatere domenet til å peke på din nye, eksterne IP-adresse. På denne måten kan vi være sikre på at ekstern styring av ditt prosjekt vil fungere, selv når internett-leverandøren ikke kan tilby en fast IP-adresse.

Det finnes mange forskjellige DDNS tjenester, og mange rutere har innebygget støtte for dette (noen av dem er til og med gratis). For bruk av iRidium anbefaler vi å bruke tjenesten No-IP som har både en gratisversjon og en betalt versjon. i3 Lite har også en egen modul for No-IP som gjør det lettere å bruke.

Videoen under demonstrerer hvordan du bruker No-IP modulen i i3 Lite som et alternativ til fast IP-adresse.

Du kan registrere din egen No-IP konto ved å følge denne linken: https://www.noip.com/sign-up