I denne guiden skal vi gå gjennom hvordan du oppretter nye etasjer og rom samt hvordan du sletter dem i i3 Lite. Guiden forutsetter at du har i3 Lite appen installert enten på telefon, tablet eller Windows PC. Bildene i guiden er tatt fra Windows PC versjonen av appen. Guiden er en fortsettelse fra "Hvordan opprette et prosjekt", men krever ikke at du har fulgt den forrige guiden.

Når du har opprettet et prosjekt i i3 Lite anbefaler vi at det første du gjør er å fullføre strukturen på boligen. Dette gjøres ved å definere og navngi alle etasjer og rom som finnes i boligen. Det er lurt å gjøre dette først slik at du kan legge komponenter direkte inn i rommene dine når du skal begynne å legge til enheter.

I skrivende stund har i3 Lite ikke støtte for å endre rekkefølge på etasjer eller rom, så det er lurt at du tenker deg litt nøye om når du oppretter rommene dine. Avhengig av hva som passer for deg, anbefaler vi at du bruker en av to fremgangsmåter.

1. Opprett rommene i en rekkefølge tilsvarende rekkefølgen til de fysiske rommene. Det vil si start med inngangspartiet, da dette gjerne er det første rommet du går inn i og opprett deretter rommene i samme rekkefølge som de vil være dersom du fysisk går gjennom boligen.
  2. Opprett rommene i rekkefølge etter hvor ofte de blir brukt eller hvor ofte det er sannsynlig at du vil bruke appen for å styre dem. Siden i3 Lite vil vise rommene i en vertikal liste kan det være greit at de mest brukte rommene er høyt oppe i listen, mens de mindre brukte rommene (bod, vaskerom osv.) godt kan plasseres lenger ned på listen.

Når du har en plan for hvordan du skal sette opp rommene er det bare å sette i gang med å opprette etasjer og rom.

Hvordan opprette en etasje

Naviger til "Floors & Rooms" siden og trykk på pluss-tegnet på venstre side av skjermen.

Tykk deretter "Floor" og velg en etasje fra listen. Husk at du som alltid kan endre både navn og ikon i etterkant.

Etasjen dukker nå opp i listen på venstre side og du kan redigere den som du ønsker på høyre side.

Hvordan slette en etasje

Velg etasjen du nettopp opprettet fra listen på venstre side og trykk på søppelbøtte-ikonet øverst i høyre hjørne av skjermen. Etasjen er nå slettet. Opprett den samme etasjen på nytt igjen før vi går videre.

Hvordan opprette et rom

Naviger til "Floors & Rooms" siden og trykk på pluss-tegnet på venstre side av skjermen slik som tidligere.

Denne gangen trykker du på "Room" i stedet for "Floor".

Som du kan se får vi nå velge hvilken etasje vi vil legge dette rommet i. Du kan endre dette senere, men la oss velge "Second floor" for dette eksempelet.

Vi får nå opp en liste over en rekke eksempel-rom vi kan velge mellom. Jeg velger i dette tilfellet "Bedroom" og trykker på "Add" for å fullføre.

Rommet blir nå opprettet og som du kan se i listen ble det plassert under "Second floor".

Hvordan slette et rom

På samme måte som med etasjen tidligere velger vi rommet vårt fra listen på venstre side og trykker på søppelbøtte-ikonet øverst i høyre hjørne. Rommet blir nå slettet.

Eksempel

Etter å ha laget og redigert en rekke rom har jeg satt opp en struktur på en bolig som et eksempel.

Slik ser det ut fra "Floors & Rooms" menyen:

Og fra forsiden:

Nå som du har satt opp navigasjonen kan du gå videre til å sette opp smarthus anlegget ditt.